У Львові затримали екс-співробітника КДБ / фото t.me/pgo_gov_ua

У Львові затримали чоловіка, який коригував ракетні удари російських окупантів по території Львівської області.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину України у держзраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, уродженець Львова, будучи колишнім працівником КДБ СРСР, протягом березня цього року надавав допомогу державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України.

Відео дня

Зокрема, чоловік за допомогою одного з месенджерів передавав інформацію представниками РФ про місцезнаходження ЗСУ на території Львівської області для завдання ракетних ударів.

"Підозрюваний затриманий. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Як повідомили у СБУ, затриманий коригував ракетні удари по Яворівському військовому полігону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про затримання в Миколаєві екс-депутата міської ради за держзраду: підозрюваний працював над створенням фейкової "Миколаївської народної республіки".

Обстріл Яворівського полігону 

У ніч на 13 березня російські загарбники обстріляли ракетами Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині.

Авіаудар здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратова. Загалом загарбники випустили понад 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет було збито в повітрі.

За інформацією СБУ, внаслідок ракетних обстрілів по Яворівському полігону загинуло понад 50 військовослужбовців, ще майже 150 отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: