Також Світан дав прогноз на тему того, чи буде в Україні блекаут / фото з соцмереж

Полковник запасу Збройних сил України, військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, чи влаштує РФ нашій країні ракетний "феєрверк" на Новий рік. Він спрогнозував ймовірні дати нових масованих ударів та зазначив, що навіть це не призведе до блекауту.

Про те, коли можуть бути нові ракетні атаки, Світан розповів під час чату з виданням "Главред". На думку Світана, РФ вже готується до чергового удару.

"Виходячи з циклу підготовки ракет, Росія може через пару тижнів влаштувати таку саму атаку, як 5 грудня, але не більше того. Більше сотні ракет вона не зможе використовувати. У 20-х числах грудня Росія може організувати ракетну атаку. А наступна – буде вже після Нового року", - зазначив він.

Відео дня

Також Світан дав прогноз на тему того, чи буде в Україні блекаут. Він вважає, що вже можна побачити тенденцію до скорочення кількості ракет, якими РФ може вдарити по об'єктах інфраструктури. 

"Також видно тенденцію до збільшення кількості у нас зенітно-ракетних комплексів, які працюють по російських ракетах. Тому вже можна говорити, що блекаут Україні не загрожує", - додав Світан.

Ракетна атака РФ 5 грудня

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня РФ запустила по Україні 70 ракет. В "Укренерго" вже підтвердили влучання ракет. Це була восьма масштабна ракетна атака країни-терориста.

Після цього Росія цинічно опублікувала відео запуску ракет по Україні з моря. Рашисти стверджують, що стріляли "по системі військового управління, об'єктах оборонпрому та пов'язаних з ними об'єктах енергетики України". У Forbes порахували, скільки витратила РФ на ракети. Виявилося, що країна-агресорка спустила на це від 400 до 500 млн доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: