У ЗСУ спрогнозували відступ росіян у низці областей / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Відступ російських військ в Україні можливий у Запорізькій та Херсонській областях, а також на частині Донбасу.

У Запорізькій та Херсонській областях супротивник реально не готується до оборони, розповів полковником запасу Збройних сил України, військовий льотчик-інструктор Роман Світан під час чату на "Главреді".

"…що стосується "жестів доброї волі", то це видно по тому, як і де росіяни готуються до оборони. У Херсонській і Запорізькій областях у них реальної підготовки до оборони немає ніде, тому, швидше за все, вони будуть звідти йти в бік Криму", - зазначив співбесідник.

Відео дня

За його словами, ворог навряд чи збирається обороняти північ Луганської області. На його думку, окупанти, швидше за все, на сході України зимуватимуть в кордонах до 24 лютого.

Полковник ЗСУ вважає, що вороги відступлять за річку Сіверський Донецьк у бік тимчасово окупованого Луганська.

Контрнаступ України - що треба знати про досягнення ЗСУ

Армія України розпочала контрнаступ наприкінці літа. Спершу наші воїни деокупували майже всю Харківську область. Наші воїни також звільнили низку населених пунктів на Донбасі. Зокрема, в Луганській області вже звільнено понад 10 населених пунктів.

У Миколаївській області ворог контролює лише Кінбурнську косу.

9 листопада стало відомо, що РФ відступає з правобережжя Херсонської області на лівобережжя. Вже 11 листопада в Херсон зайшли українські воїни.

Наприкінці листопада радник очільника Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко сказав, що контрнаступ наших військ триватиме і на сході, і в Запорізькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: