Названо кількість жертв та постраждалих внаслідок ударів по Чернігівщині / t.me/ok_pivnich1

Внаслідок обстрілу Семенівської громади на Чернігівщині один чоловік загинув, двоє перебувають у тяжкому стані. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

За його інформацією, сьогодні два реактивні літаки випустили ракети по підприємству в Семенівській громаді. Двох людей госпіталізовано в тяжкому стані до лікарні, підтверджено загибель одного працівника, але розбір завалів продовжується. Крім цього, під завалами ще можуть бути двоє людей.

Голова ОВА підкреслив, що на території підприємтсва перебували цивільні.

Відео дня

"Чернігівське прикордоння постійно обстрілюють. Минулого тижня ворог обстріляв 10 населених пунктів Семенівської, Новгород-Сіверської, Сновської громад. Ми нарахували 200 вибухів за тиждень. Це відбувається постійно, рідко коли ворог дозволяє собі паузу", - сказав Чаус.

Також він зазначив, що місцеві жителі, незважаючи на постійні обстріли, не поспішають евакуюватися. Переселилися в більш безпечні місця десь 1,5 тис. людей, однак це не відбувається в масовому порядку.

Крім цього, Чаус прокоментував можливість повторного наступу на Чернігівщину.

"Ми маємо бути готові до наступу будь-якої хвилини. Ми знаємо, з яким ворогом воюємо, цей ворог - терорист. Маємо бути готові, і ми готові", - заявив Чаус.

Оновлено о 20:35 В ОК "Північ" уточнили, що внаслідок ворожої ракетної атаки загинуло двоє людей.

За даними, оприлюдненими ГУ НП в області, внаслідок обстрілів Семенівської громади ще троє людей можуть бути під завалами будівлі. На місце події виїхали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативні групи поліції. Правоохоронці надають необхідну допомогу постраждалим місцевим мешканцям та документують військовий злочин росіян.

Ракетна атака на Чернігівщину

У середу, 8 лютого, російська армія обстріляла з авіації прикордонний населений пункт на Чернігівщині. Близько 15:45 спостерігали два реактивних літаки, які здійснили пуск двох ракет по території України, в район н.п. Семенівка. Тоді повідомлялося про одного пораненого цивільного.

Варто зазначити, що вороги вже не раз обстрілювали прикордонні населені пункти Чернігівської області, зокрема, з мінометів.

Вас також можуть зацікавити новини: