РФ атакувала Україну ракетами: в Хмельницькому чули вибухи / фото wikimedia.org

Вранці в суботу, 18 лютого, в західних, центральних і південних областях України було оголошено повітряну тривогу.

Незабаром після оголошення тривоги голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив про запуски "незрозумілих цілей" з Чорного моря.

"2 незрозумілі цілі залишають область на північному заході", - повідомив Кім. Незабаром він додав: "Летять на західну (напрямок). Підтверджено ще пуски з Чорного моря".

Відео дня

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник повідомив про запуск 6 ракет "Калібр" з Феодосійського району. Він також заявив, що ракети летять у західному напрямку.

Про небезпеку попередив і глава Офісу президента Андрій Єрмак. "Не ігноруйте тривогу", - написав він.  

Попередження опублікував і голова Львівської ОВА Максим Козицький. "Жителі Львівської області, перейдіть в укриття", – написав він.

У соцмережах з'являються повідомлення про звуки роботи ППО в Київській області. Офіційного підтвердження поки не було. 

Оновлено (9:05): Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив про вибухи в області.

"Пролунав вибух у Хмельницькому! Залишайтеся в укриттях!", – написав він та незабаром додав, що було чути повторний вибух.

Оновлено (9:11): ДТЕК інформує, що через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла. Там нагадують, що це дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Оновлено (9:15): Голова ОПУ Єрмак інформує, що ворог використовує тактичну авіацію, зокрема, в повітряному просторі окупованих територій, і запускає ракети. 

Оновлено (9:19): В інших регіонах також починають превентивно вимикати світло. Херсонська ОВА сповістила про можливе тимчасове відключення електроенергії.

Оновлено (9:29): Черкаська область також без світла через загрозу удару по об'єктах енергетичної інфраструктури, повідомляє голова ОВА Ігор Табурець.

Оновлено (9:37): В більшості областей України – відбій повітряної тривоги.

Масований ракетний удар по Україні - останні попередження

Станом на ранок 18 лютого було відомо, що на чергуванні в Чорному морі перебувають два кораблі-ракетоносці, заряджені 12 "Калібрами". Військові попереджали, що дар може бути завдано будь-якої миті.

Масовані атаки також прогнозували на найближчі дні у зв’язку із наближенням важливих для росіян дат – 23 лютого (День Радянської армії) та 24 лютого (річниця повномасштабного вторгнення до України). 

Зокрема, радник очільника ОПУ Михайло Подоляк прогнозував, що до 24 лютого ворог накопичує ракети. Мета окупанта – завдати ударів у три хвилі та продемонструвати, що нібито ще є "порох у порохівниці".

Крім цього, ворог через пропагандистські ЗМІ погрожував масово застосувати авіацію, яку до цього не задіював. Президент Володимир Зеленський, коментуючи ці погрози, заявив, що залякування росіян не матимуть наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: