Олександр Коваленко назвав важливі нюанси щодо рекордної ворожої атаки з повітря / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти намагаються підвищити виживаність своїх безпілотників-камікадзе в повітряному просторі України, і під час рекордної атаки в суботу, 25 листопада, могли проекспериментувати, випробувати на міцність ефективність виснаження нашої протиповітряної оборони такими нальотами.

Супротивники не направляють дрони відразу одночасно на ту область або те місто, в яких вони мають спробувати щось знищити, а використовують обхідні шляхи для того, щоб розосереджувати ППО, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "FreeДом".

"Понад 9 годин тривав наліт... у ніч на 25 листопада - це теж, я б сказав, практично рекордний показник із задіювання дронів-камікадзе по території України не тільки кількісно, але і за тривалістю. Тобто вони намагаються підвищити виживаність своїх дронів в нашому повітряному просторі", - сказав він.

Експерт додав, що, коли безпілотники мають вже виконувати своє пряме бойове завдання, тобто вразити конкретний об'єкт, "їм так чи інакше доводиться заходити в зону дії протиповітряної оборони, і тоді їх починають вже знищувати".

"Тобто це навіть якоюсь мірою безвихідне у них становище, оскільки так чи інакше вони стикаються з нашою ППО. Але таким чином вони ще могли проекспериментувати такою кількістю великою з урахуванням цих нових маршрутів і різних груп застосування, могли випробувати на міцність нашу ППО..., а також ефективність виснаження нашої ППО такими нальотами", - додав Коваленко.

Оглядач попередив, що "в цьому є певний ризик, оскільки такі методи можуть говорити про те, що згодом такі нальоти можуть комплексно використовуватися разом з ракетними ударами".

Потужна атака на Київ - дрони РФ довго "кошмарили" столицю України

Окупанти у ніч на 25 листопада з різних напрямків атакували українську землю дронами-камікадзе "Шахед". Основний удар припав по Києву. Повітряна тривога в Києві тривала понад 6 годин, було багато вибухів - ППО активно протистояла дронам.

Внаслідок ворожого удару у кількох районах міста є пошкоджені будівлі, повідомлялося про двох постраждалих. Крім того, тимчасово виникли проблеми з електропостачанням. Столична влада уточнила, що уражено понад 60 ворожих повітряних цілей.

За відомостями Повітряних сил Збройних сил України, загарбники сьогодні запустили рекордне число "Шахедів" - близько 75 штук. Безпілотники супротивника летіли з двох напрямків - району Курської області Росії і Приморсько-Ахтарська. Ліквідовано 74 безпілотники.

Вас також можуть зацікавити новини: