Бійці вирішили зі зброєю "проголосувати" на виборах президента Росії проти режиму Путіна / скріншот

У російському генштабі певна паніка, бо вони не очікували на відкриття другого фронту в Бєлгородській і Курській областях, бо туди були стягнуті значні сили. Про це сказав боєць Легіону "Свобода Росії" Олександр Барановський ("Лютик") в ефірі телемарафону.

"Офіційна Москва поки що мовчить. Вони зазвичай у таких випадках роблять вигляд, що нічого не відбувається. Але ми знаємо, що в російському генштабі певна паніка, тому що вони не очікували відкриття другого фронту в цих областях, а також туди були стягнуті значні сили, але ми все одно знайшли можливість де атакувати", - сказав він.

При цьому наголосив, що для них це була несподіванка і додав, що "ми будемо розвивати цей тактичний успіх і далі".

Відео дня

За його словами, бійці Легіону "Свобода Росії", РДК і Сибірського батальйону, які є громадянами Росії, вирішили саме таким чином - зі зброєю "проголосувати" на виборах президента Росії проти режиму Путіна.

"Ми віддаємо свій голос за Росію без Путіна, за звільнення Росії від Путіна. І сьогодні почалася спільна операція трьох російських підрозділів - легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону. Ми громадяни Росії і ми йдемо до себе додому, щоб звільнити нашу батьківщину від диктатури Путіна", - сказав Барановський.

За його словами, російська влада не очікувала, що ці вибори будуть із певними ускладненнями.

"Дійсно ми добре підготувалися. вибрали найбільш зручні ділянки на кордоні для заходу. І зайшли на територію Бєлгородської та Курської областей. Там відбуваються бойові зіткнення. Ситуація дуже динамічно розвивається. Буквально кожні півгодини, щогодини нові географічні назви", - розповів боєць Легіону.

При цьому він підкреслив, що поки вони повністю володіють ініціативою, а "російська армія задкує".

Барановський сказав, що поки не може підвердити або спростувати інформацію про збиття російського літака. За його словами, їхні дронщики знищили кілька одиниць бронетехніки на території Курської області, є втрати й особового складу армії РФ, бої тривають.

Також розповів, що місцеві жителі реагують найправильнішим чином - вони ховаються в підвали, бо російська армія веде вогонь і по цивільних будинках, якщо думають, що там підрозділи підрозділів спецоперації.

"Це те ж саме, що вони роблять на території України. Ми не боремося з цивільним населенням, ми боремося тільки з Путінською армією", - наголосив Барановський.

Рейд легіону "Свобода Росії", РДК і Сибірського батальйону - деталі

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов прокоментував захід легіону "Свобода Росії", РДК і Сибірського батальйону на територію Росії. За його словами, вони діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ. Вони, зрештою, перебувають у себе вдома.

Він підтвердив, що відбувається спільна операція цих підрозділів на території РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: