REUTERS

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про примусову мобілізацію чоловіків в ОРДЛО. За його словами, бойовики буквально "захопили їх у заручники", залякують і погрожують тортурами у разі відмови взятися за зброю.

Про це Резніков заявив під час брифінгу.

"Російські окупаційні адміністрації оголосили загальну мобілізацію, тобто захопили у заручники чоловіків. Добровільно майже ніхто не хоче брати участь у цьому фарсі. Тому людей змушують отримувати зброю, залякують, що інакше визнають українськими шпигунами та катуватимуть", – зазначив він.

Відео дня

Як пише в Twitter журналіст Олексій Мацука з Донецька, чоловіків насильно забирають у військкомати та змушують йти воювати.

"Ні про яких добровольців йти воювати проти своїх земляків з Краматорська та Маріуполя не йдеться. Люди у Донецьку, Макіївці, Харцизьку, Єнакієвому ховаються від угруповання Пушиліна. Бояться виходити на вулиці, щоб їх не змушували вбивати жителів Донбасу", – написав він.

скріншот
 скріншот

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, бойовики на Донбасі примусово мобілізують неповнолітніх.

За минулу добу, 20 лютого, російські окупанти 80 разів відкривали вогонь по українських позиціях, 72 з них – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: