Захисники неба збили всі запущені дрони /  / фото 126 окрема бригада територіальної оборони м.Одеса

Уночі 9 квітня російські окупанти атакували українську територію ударними БпЛА типу Shahed-131/136.

Як повідомили в Повітряних силах, окупанти запускали їх з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму, та Приморсько-Ахтарська - РФ. Там додали, що також ворог атакував чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини.

Повітряні сили уточнили, що до відбиття повітряного нападу залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Відео дня
інфографіка Повітряні сили ЗСУ

"В результаті протиповітряного бою збито усі 20 "шахедів" у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій та Львівській областях", - повідомили в Повітряних силах.

 Як додали у Силах оборони півдня України, цієї ночі російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу Shahed-131/136 по південних регіонах. Під прицілом ворога була критична інфраструктура.

"Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 2 годин. В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 9 баражуючих снарядах: 1 збито на Одещині, 2 - на Херсонщині та по 3 - на Миколаївщині й Дніпропетровщині", - розповіли військові.

Внаслідок падіння уламків збитого дрона в Одеському районі пошкоджено приватне обійстя, обірвало лінію електропередачі. На щастя, люди не постраждали.

Атаки дронів на Україну

У ніч на 9 квітня Україну атакували декілька груп російських ударних дронів. За даними Командування Повітряних сил ЗСУ, повітряну тривогу оголошували у Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях. 

А вночі 8 квітня росіяни також запускали дрони. Вранці стало відомо, що наша протиповітряна оборона збила в межах Запорізької, Одеської та Дніпропетровської областей усі БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: