Дмитро Плетенчук розповів про провал супротивників у Роботиному / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і російські окупанти здійснили інформаційно-психологічну операцію з нібито "захоплення" села Роботине (Запорізька область).

Керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі "Еспресо" розповів, що "група загарбників вивісила триколор у цьому населеному пункті, а згодом з’явилася інформація про "захоплення" цього села".

Плетенчук розповів, що тоді відбулося "локальне ІПСО" - окупанти спромоглися підійти на відповідну відстань та повісити прапор РФ, але майже всі вони були ліквідовані. Він уточнив, що вижив лише один загарбник, і його взяли у полон.

Відео дня

У центрі уваги Роботине - новини, які варто прочитати

18 травня аналітик німецького видання Bild Юліан Репке стверджував, що росіяни нібито "знову відбила село Роботине, яке було єдиним селом, яке Україна змогла визволити на Токмацькому напрямку під час торішнього контрнаступу". Українська сторона таку погану новину з фронту не підтверджувала.

Нагадаємо, захисники української держави звільнили Роботине від окупантів під час контрнаступу у 2023 році. Офіційно про деокупацію цього населеного пункту повідомили 28 серпня минулого року.

Вас також можуть зацікавити новини: