У Харкові "прильоти" / ілюстративне фото ДСНС

У четвер, 1 червня 2023 року, близько 14:00 у Харкові пролунали гучні вибухи, у місті було оголошено повітряну тривогу.

Згодом інформацію про вибухи підтвердив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов й закликав жителів обласного центру та самого міста перебувати в укриттях до відбою тривоги.

"До уваги жителів Харкова та області: перебувайте в укриттях! Окупанти завдають ударів", - написав він.

Відео дня

Згодом стало відомо про "прильоти" в Харкові, вони зафіксовані в Індустріальному районі міста. Про них теж повідомив Синєгубов:

"Зафіксовано 2 влучання в Індустріальному районі міста Харків, усі профільні служби виїхали на місце. Інформація про постраждалих на цю хвилину не надходила. Дані оновлюються".

Росія атакувала Харків, є 'прильоти' по промисловому об'єкту

Як уточнив пізніше мер Харкова Ігор Терехов, ударів було завдано по промисловому обʼєкту. "Обійшлося без пожежі, але з руйнуваннями. З-під завалів врятували жінку - попередньо, не постраждала, але лікарі все одно її оглянуть", - написав він у своєму Телеграм-каналі.

Згодом з'явилося уточнення: внаслідок ударів РФ по промисловому об’єкту в Індустріальному районі Харкова постраждала жінка 63 років. Госпіталізація їй не знадобилась.

Росія атакувала Київ 1 червня 2023 року

В День захисту дітей, 1 червня, Росія обстріляла Київ балістичними ракетами. Українська ППО знищила 10 з 10 запущених окупантами ракет.

Проте уламки ракети впали на поліклініку у Деснянському районі столиці саме в той час, коли люди намагалися зайти в укриття лікарні. Загинули троє людей, серед них - дитина. 12 людей постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: