Експерт прогнозує просування РФ на Донбасі / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Російські окупанти кидають величезні ресурси, щоб закріпитися поблизу селище Очеритине Донецької області. Проти однієї російської бригади у цьому районі кинули аж чотири російських.

Про це заявив засновник БО "Реактивна пошта", військовий експерт Павло Нарожний в ефірі Radio NV. Він пояснив, чому поблизу села Очеретине ЗСУ довелося відступити.

"Там була ротація бригад. Нова бригада зайшла, вона ще достеменно, гарно не знає свого відрізку фронту. Вони слабкі були, порівняно з іншими бригадами. І тому там у ворога вийшло прорватися і закріпитися", - зазначив експерт.

Відео дня

Нарожний він впевнений, що якесь просування ворога - тактичне, не стратегічне - на певних ділянках фронту, насамперед донецьких, буде. Росія використовує свою перевагу, поки українським захисникам не надійшла військова допомога від США.

"На Часів Яр тиск продовжується, але там зробити ворогу це важче. Часів Яр - це панівна висота, там значно потужніші укріплення. Вони щупають оборону і там, де відчувають слабкість, тиснуть", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Після виведення українських військ з тактичних позицій росіяни не досягли відносно швидких тактичних успіхів на захід від Очеретиного, Соловйова, Бердичів та Семенівки. Це свідчить про те, що Сили оборони зберігають можливості уповільнювати просування РФ.

Також в ISW додали, що російські окупанти намагаються своїми погрозами у бік Харкова розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході України перед своїм літнім наступом.

Вас також можуть зацікавити новини: