Від результату війни в України залежить майбутнє світу / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Російські окупанти мають програти, як німці та японці у Другій світовій війні, заявив президент французького Центру вивчення та дослідження політичних рішень Ніколя Тензер.

Тензер попередив лідерів Європейського Союзу від втоми від війни і закликав посилити військову допомогу Україні, цитує його слова "Голос Америки". Політолог наголосив, що результат цієї битви вирішить майбутнє світу на наступні десятиліття.

"Справа у тому, що результат війни в Україні є чимось схожим на ситуацію 1945 року. Або ми виграємо, або програмо. І під "ми" я маю на увазі не лише Україну. Це те, що стосується безпосередньо і нас. Результаті війни визначить долю наступних десятиліть, тому ніяких напівзаходів тут бути не може. Це не може бути "напівпоразкою" Росії чи "напівперемогою" України. Росія має бути повністю розгромлена, як Німеччина і Японія у 1945 році", – переконаний Тензер.

Відео дня

Війна в Україні - останні новини

Російські окупаційні війська все частіше застосовують хімічну зброю в Україні, що є порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія.

Загальні втрати РФ станом на сьогоднішній ранок досягли 370 тисяч військових.

За словами експертів, війна, яку Росія розвʼязала проти України, набуває обрисів війни четвертого покоління.

Вас також можуть зацікавити новини: