У Криму відкрили мобілізаційний центр / фото ua.depositphotos.com

У селищі Новоозерне на території окупованого Криму російські окупанти розгорнули новий мобілізаційний центр.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив в інтерв'ю проекту Радіо Свобода Крим.Реалія.

"Цифри та мобілізаційні плани є, але я не називатиму їх, щоб ворог не розумів, що ми це знаємо. Є названі мобілізаційні плани, заявки. Є приписаний особовий склад, той самий 943-ий центр мобілізаційного розгортання, який розгорнуть у Новоозерному. Там, де створено запас озброєння. Там є приписний склад. Ми все це знаємо та розуміємо. І тому плани щодо мобілізації та формування частин підрозділів вони існують, вони є реальними", – сказав Скібіцький.

Відео дня

За його словами, особливістю мобілізації в Криму, на відміну від інших окупованих територій, є рекрутування випускників вишів.

"Інструмент, який використовує Російська Федерація для прихованої мобілізації, однаковий на всіх територіях. Якщо говорити про кримський креатив, він дуже простий – це випускники вишів. Випуск триває, відбувається рекрутування, відбувається якийсь примусовий призов", – додав Скібіцький.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, втрати Росії в Україні станом на суботу, 23 липня, серйозно просунулися до нової "червоної лінії" – вже знищено приблизно 39 240 ворогів.

Вас також можуть зацікавити новини: