Окупанти завезли додаткову партію ракет С-300 в район Брянська / фото Міноборони РФ

Напередодні в район Брянська в Російській Федерації була доставлена нова партія модернізованих ракет до комплексів С-300 з метою атаки на українське прикордоння. Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зазначається, що глибока модернізація пройшла з метою можливості нанесення ударів по наземним цілям в Україні, на потужностях АТ "Дубненский машинобудівний завод" імені Фєдорова" в місті Дубна Московської області. 

"Проте завдяки небайдужим місцевим нам відомо про пересування російської техніки, а отже й про наміри ворога. Відтак реалізація цих планів є сумнівною, й за такі дії настане розплата", - заявили в ЦНС.

Відео дня

Війна в Україні - ситуація на фронті

Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Крім того, сьогодні вночі, російські окупанти завдали чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Протиповітряною обороною знищено всі ударні БпЛА.

Авіаційних ударів зазнали Синьківка, Петропавлівка Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області; Кліщіївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Орлівка, Олексендропіль, Мар’їнка, Новомихайлівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Новодарівка, Оріхів, Мала Токмачка, П’ятихатки Запорізької області; Зміївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Іванівка, Микільське, Садове, Придніпровське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: