Українські захисники відбили атаки окупантів на всіх напрямках / фото Командування об'єднаних сил ЗСУ

Російські окупанти за минулу добу не полишали спроб оточити Авдіївку, водночас українські Сили оборони продовжують штурмові дії біля Бахмута та мають частковий успіх південніше Роботиного.

Як йдеться у ранковому зведенні Генштабу, протягом минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень.

Зазначається, що у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 5 атак ворога в районі населеного пункту Іванівка Харківської області.

Відео дня

На Лиманському напрямку ЗСУ стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога біля Надії Луганської області.

"На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у зведенні.

Водночас на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, при цьому активно застосовують авіацію, однак ЗСУ стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Ворог безуспішно намагався наступати в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де українські воїни відбили близько 15 атак окупантів.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

"Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх південніше Роботиного, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у зведенні.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Новини з фронту

Російські окупанти не полишають спроб наступати на всіх напрямках фронту і в жовтні почали активно намагатися захопити Авдіївку. Повідомлялося, що росіяни активно обстрілюють дорогу до міста, де все ще залишились жителі, це ускладнює евакуацію і постачання гуманітарної допомоги.

Спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявляв, що росіяни намагаються захопити Авдіївку, щоб отримати хоч якусь знакову "перемогу".

Вас також можуть зацікавити новини: