Бойовики продовжують ховатися за "спинами" цивільних / REUTERS

Підконтрольні Росії бойовики розмістили важку техніку у порушення лінії розмежування – у житлових районах окупованого Луганська й у прилеглих районах.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

Патруль спостерігачів помітив 7 жовтня буксирувану гаубицю (Д-30 "Лягушка") 122 мм, протитанкову гармату (МТ-12 "Рапира") 100 мм у житловому районі окупованого Луганська.

Відео дня

Також окупанти розмістили реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град") 122 мм у житловому районі Катеринівки (Ювілейне, у 8 км від Луганська).

Читайте такожБойовики обстріляли позиції ООС на Донбасі: поранено українського воїна (відео)Місія ОБСЄ зафіксувала порушення військового типу у зоні безпеки, а саме бойову машину піхоти (БМП-1) неподалік Попасної у 69 км від Луганська та БТР-80 у житловому районі Луганська.

Ситуація на Донбасі

Упродовж минулої доби, 8 жовтня, російські окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню, з них 3 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил 8 жовтня дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – важкий.

Вас також можуть зацікавити новини