Російські військові з початку повномасштабного вторгнення в Україну вбили 242 дитини / фото ua.depositphotos.com

Російські військові вбили в Україні 242 дитини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що станом на ранок 28 травня, внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 242 дитини загинуло та 440 поранено.

Відео дня

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", - йдеться у повідомленні.

Найбільше жертв серед дітей у Донецькій області - 153, Київській - 116, Харківській - 108, Чернігівській - 68, Луганській - 51, Херсонській - 49, Миколаївській - 45, Запорізькій - 28, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

Так, 26 травня у м. Маріуполь Донецької області на території загальноосвітнього закладу в результаті детонації ворожого снаряду загинув 12-річний хлопчик.

В ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо, що під час обстрілу окупантами 15 березня Маріуполя отримав поранення 15-річний підліток. Хлопця примусово вивезли на територію так званої "ДНР" до медичного закладу. Разом з ним забрали його 2-річного брата та 14-річну сестру.

Також стало відомо, що 28 лютого внаслідок обстрілу військовими РФ автомобіля у Харкові отримав поранення 17-річний хлопець.

Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1 тис. 888 закладів освіти. При цьому 180 з них зруйновано повністю.

Вас також можуть зацікавити новини: