Український острів Зміїний / фото УНІАН, Олег Куцький

Збройні сили України завдяки військовій допомозі союзників зуміють "демілітаризувати" острів Зміїний і позбавити росіян можливості прикривати бойову авіацію і Чорноморський флот.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, пише "Обозреватель".

"Той, хто контролює Зміїний, той багато в чому контролює й акваторію Чорного моря. Тому що з нього можна завдавати ракетно-бомбових ударів. Наші озброєння мають невеликий радіус дії. Якщо ми будемо контролювати Зміїний, ми зможемо завдавати ударів по ворогу", - так прокоментував він важливість острова з військової точки зору.

Відео дня

За словами Андрусіва, коли у ворога на Зміїному є свої засоби ППО радіолокаційні станції, вони можуть наносити авіаудари і прикривати свій Чорноморський флот.

При цьому він засумнівався, що ЗСУ зможуть встановити контроль над зміїним. Однак можна зробити так, щоб цього контролю не було й у росіян, додав радник міністра.

"В першу чергу, завдяки зброї, яку нам починають надавати. Ми зробимо Зміїний демілітаризованим", - підкреслив він.

Новий удар по зміїному: що відомо

Днями українські військові вразили ворожі підрозділи на острові Зміїний у Чорному морі. Снаряди вразили зенітно-ракетний комплекс "Панцир С1", радіолокаційну станцію та автомобільну техніку.