Дикий розповів, якою паузою на фронті треба скористатися / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

Екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що може бути далі на фронті і якою "паузою" варто скористатися Збройним силам України.

В ефірі "24 каналу", говорячи про допомогу союзників України та постачання снарядів, він зауважив, що "в останні дні - чим далі, тим більше повідомлень з фронту, що наша арта оживає". "Що нарешті знов заговорив Бог війни. І це дуже сильно впливає", - сказав Дикий.

Стосовно прогнозів, що цього року українські війська зможуть наступати та перехопити ініціативу на фронті, тоді як Росія не зможе на всій лінії бойового зіткнення регулярно та довго тримати наступальну ініціативу, він зазначив: "Я бачу рівно те саме, що бачить наш командувач Сухопутних військ. Плюс, я бачу те, що бачить Кирило Буданов. А він не просто каже, що росіяни не завжди зможуть витримувати їхній темп наступу, а він абсолютно чітко сів і з калькулятором порахував, що їхніх нинішніх сил вистачить десь плюс-мінус до квітня, може, до середини квітня".

Відео дня

Дикий додав, що абсолютно згодний з такими розрахунками, адже хоч нинішній наступ росіян і "достатньо успішний", бо вони вловили момент певного вікна можливостей через нестачу снарядів у українських військ, але цей наступ коштує їм "дуже дорого".

Крім того, він зауважив, що тим часом у росіян пауза з мобілізацією, бо "добровільно на контракт йде все менше і менше, бажаючих вже практично не лишилося". За словами Дикого, про це свідчить навіть те, що в полоні української армії з’явилося вже багато різних іноземних найманців російської окупаційної армії.

"Вони вже за гроші пробують вербувати будь-де на краю світу. Що означає: буряти закінчилися, переходимо на непальців", - сказав екс-командир.

Так, "добровільна" мобілізація у росіян практично видихлася, а "недобровільну" вони поставили на паузу – через проведення виборів президента – щоб не "затьмарювати". "До ворожки не треба ходити, що відразу після оголошення результатів так званих виборів вони масово понесуть повістки", - сказав Дикий.

Він додав, що якщо повістки почнуть роздавати в кінці березня, то ця нова хвиля "мобіків" на фронті опиниться щонайменше через чотири місяці, тобто приблизно наприкінці липня - у серпні.

Дикий зауважив, що в цій паузі – з квітня і до серйозного поповнення у серпні – українські війська могли б переходити до наступу. "Нам було б дуже важливо не дати їм паузи", - сказав він.

Війна в Україні - чи хоче Путін переговорів

Раніше журналісти видання Bild звернули увагу на уривок інтерв'ю президента Росії Володимира Путіна пропагандисту Дмитру Кисельову, у якому він сказав: "Зараз вести переговори тільки тому, що у них патрони закінчуються, якось безглуздо з нашого боку".

Оглядач видання Пилип П'ятов висловив думку, що "одне це речення ясно дає зрозуміти: Путін використовує кожну військову слабкість для нападу і досягнення цілей - знищення України і поневолення українського народу".

"Це викриває мислення диктатора і наївність тих політиків, які вірять у мирні переговори з РФ", - підкреслив журналіст.

Вас також можуть зацікавити новини: