Одещину за добу атакували ракетами 9 разів, 6 з них збили / фото УНІАН

На півдні Збройні сили України за добу знищили понад 50 російських загарбників та гелікоптер.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у соціальній мережі Facebook.

"Протягом доби на Херсонському й Миколаївському напрямку суттєвих змін в позиціях на лінії зіткнення не відбулось. Однак, нашими підрозділами вчасно виявлено і зірвано спробу противника вивести групу розвідки. В результаті бою, з боку ворога є вбитий, поранений і полонений", - йдеться у зведенні.

Відео дня

Водночас ворог вдаривши на початку доби системами залпового вогню по Миколаєву, продовжував тероризувати інші південні регіони ракетними ударами протягом всього дня.

При цьому, Одещину за добу ворог атакував ракетами 9 разів, переважно із застосуванням авіації, але 6 ракет влучно знищено силами протиповітряної оборони.

"Нанесені удари пошкодили в області електропідстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі", - зазначається у зведенні.

Крім того, українськими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією по ворожих позиціях нанесено близько пів сотні уражень.

"Ворожі втрати за добу склали: 51 рашист, 2 реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс "Панцир-С", 2 БПЛА та гелікоптер", - наголошується у зведенні.

Разом з тим, отримано підтвердження про втрати ворога напередодні – це ще 56 рашистів, ще 3 реактивні системи залпового вогню, 4 БТРи, 2 одиниці автомобільної техніки, а також суттєво пошкоджений радіолокаційний артилерійський розвідувальний комплекс "Зоопарк 2".

Також зазначається, що корабельне угруповання флоту противника налічує щонайменше 6 кораблів та 2 підводних човни, що перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів, бо споряджені понад пів сотнею крилатих ракет.

Раніше журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв заявив, що Росія хоче взяти Одесу й Миколаїв

Вас також можуть зацікавити новини: