Амуніція для одного бійця ССО ЗСУ коштує дуже дорого, поділився спецпризначенець / фото УНІАН

На одному бійці ССО (це Сили спеціальних операцій Збройних сил України) "тільки амуніції на мільйон гривень".

Тренування бійця протягом Q-курсу (спеціальний курс у межах етапу відбору в підрозділи Сил спецоперацій) коштує 500 тисяч гривень, розповів "Телеграфу" спецпризначенець Захар Бірюков, який отримав дуже серйозні травми на передовій та дивом лишився живий.

"Хто такий рядовий боєць сил ССО? Він йде на завдання і у нього автомат, пістолет, гранатомет, гранати, радіозв'язок, засоби нічного бачення, і все це він повинен вміти використовувати в бою у потрібний час", - сказав співрозмовник.

Відео дня

За його словами, спецпризначенець також має бути фізично розвиненим, вміти добре плавати, орієнтуватися на місцевості, контролювати ворога і своїх товаришів, а також тримати під контролем час.

Важливі новини України - сьогодні це варто прочитати

У мережі часто з'являлася інформація, що захисники України самі купую собі речі, які їм необхідні для того, щоб воювати проти росіян, або ж їх їм передають активісти. Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко сказав, що для наших воїнів на складах є достатньо озброєння та спорядження. За словами чиновника, українська держава щодня витрачає 5 мільярдів гривень на сектор безпеки та оборони.

Пізніше керівник парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич говорив, що щодо покупки одягу воїнами в кожному конкретному випадку потрібно розбиратися окремо. Нардеп додав, що іноді військові самі купують собі амуніцію преміум-класу.

Вас також можуть зацікавити новини: