Суровікін очолив південне угруповання окупантів в Україні / фото: Міноборони РФ

Керувати окупаційними російськими військами на півдні України буде Сергій Суровікін, який замінив Олександра Дворнікова. Новий керівник буде відрізнятися особливою жорсткістю.

Про це розповів російський правозахисник Марк Фейгін 24 каналу.

За даними Фейгіна, Дворнікова "посунули", тому що він"не впорався". Призначення Суровікіна правозахисник коментує так:"це серйозно".

Відео дня

"Адже Суровікін - улюбленець Путіна. Він, до речі, в 90-і роки командував полком, що розчавив трьох людей на горбатому мосту", - згадує Фейгін, додаючи, що тоді там загинуло більше людей, саме троє загинули на мосту в ніч на 22 серпня.

"І цей Суровікін, здається, навіть 7 місяців відсидів у цій справі. А зараз, бачиш, він генерал, піднявся. І ось такі - вони у фавориті у Путіна, тому що вони ідейні", - пояснив він.

За словами Фейгіна, Суровікін пройшов Сирію, Чечню, "весь набір".

"Мені здається, що він буде більш жорстокий, ніж Дворніков. Адже Суровікін - не дурний, він як офіцер повністю підготовлений і не клінічний алкоголік, як інші", - припустив він.

Що цьому передувало

Раніше в британському Міноборони повідомили, що з початку червня вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін. 

За даними британської розвідки в число відсторонених генералів входять командувач повітряно-десантними військами (ВДВ) генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південною групою військ (ПУВ) генерал армії Олександр Дворніков, який також деякий час виконував обов'язки Головного оперативного командувача. "Командування ПУВ, ймовірно, перейде до генерал-полковника Сергія Суровікіна, оскільки ПУВ продовжує відігравати центральну роль у наступі Росії на Донбасі", - повідомили в спецслужбі.