Експерт пояснив можливий заклик російських строковиків для війни в Україні / фото ua.depositphotos.com

У Російській Федерації проблеми з мобілізацією на фронт, а "гарматне м'ясо" закінчується. Москва вже використовує всілякі методи вербування, в тому числі і строковиків, і скоро може перейти до силових.

"Закінчується гарматне м'ясо, закінчується резерв, який намобілізували. З різних причин закінчується, в першу чергу через великі втрати. Зараз вже вони пішли шляхом рознарядки. Ходять наполегливі чутки, що Москва отримала розрядку на 27 тисяч, тому цілком можливо, що і сторінки, і військкомати, і вербувальники ходять, і вмовляють строковиків", - розповів російський опозиціонер Геннадій Гудков

При цьому він зазначив, що строковики – це молоді вразливі хлопці, які опинилися в незвичному, а іноді і ворожому середовищі, які погоджуються на вмовляння вербувальників, які обіцяють гроші і ідеальні умови.

"Насправді для них це ресурс, для них це вербувальні бази. Хлопці, яких набрали, які погано розуміють, які знаходяться в таких стресових і психологічно складних ситуаціях, але так вони не виконають рознарядку. Я передбачаю все-таки якісь силові методи мобілізації на фронт. Вони може не матимуть того розмаху, як могилізація 21 вересня. Зараз вони переконаються, що рознарядки не виконуються, заклик йде не за планом", - підсумував Гудков.

Мобілізація строковиків в Росії - що відомо

Нещодавно стала з'являтися інформація, що в Росії готуються до нової хвилі мобілізації в Росії, в рамках якої планують призвати 400 тисяч осіб. 

При цьому військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов вважає, що у Росії немає можливості забезпечити цих військових зброєю і захистом. 

Крім того, в Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що росіяни в тимчасово окупованому Криму агітують строковиків підписати контракти зі Збройними силами РФ для участі у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: