Війна перетворила Бахмут на руїни \ фото ua.depositphotos.com

В Бахмуті тривають бої між ЗСУ та російськими окупантами, але останні не контролюють місто.

Про це заявив заступник мера Бахмута Олександр Марченко і додав, що українська сторона продовжує тримати оборону, передає Бі-бі-сі. Також він описав, на що росіяни перетворили колись велике місто.

"Воно практично знищене. Не залишилося жодної цілої будівлі. Росіяни обстрілюють все, - зазначив Марченко. - У них немає мети зберегти місто. Єдина їхня мета - це вбивство людей, геноцид українського народу".

Відео дня

Як зазначив Марченко,"тактика, яку використовують росіяни, це тактика випаленої землі і вони хочуть знищити Бахмут, як знищили Маріуполь".

За його словами, в Бахмуті залишаються 4-4,5 тис. цивільних (до війни населення міста становило близько 75 тис. осіб). Вони живуть в укриттях, без газу, електрики та води. "Гуманітарка приходить раз на місяць... Молюся Богу, щоб всі, хто залишається тут, вижили", - розповіла місцева мешканка.

При цьому заступник міського голови висловив упевненість, що не слід поступитися росіянам ні дюймом української землі. "Причина, з якої ми не повинні віддавати їм в тому, що повернути контроль після захоплення росіянами буде дуже складно", - пояснив він.

Ситуація в Бахмуті

Бахмут є найгарячішою точкою на Донбасі. Бої за нього йдуть не перший місяць. Російські окупанти постійно зазнають великих втрат у живій силі на цьому напрямку.

При цьому російська пропаганда вже не раз оголошувала, що військам Кремля вже вдалося захопити місто. 

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ЗСУ поки не залишають Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: