Експерт пояснив, чи загрожує Авдіївці захоплення / Телеграм канал Ганна Маляр

Окупанти продовжують спроби оточення Авдіївки, але у найближчі кілька місяців вони точно не зможуть цього зробити.

Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі телеканалу "Еспресо TV". За його словами, противник уже не зможе провести третю хвилю свого наступу через погодні умови.

"Росіяни останнім часом, десь за тиждень, створили пару плацдармів на півночі та півдні від Авдіївки. Створення плацдармів не означає, що вони зайняли якусь територію, тобто ними були проведені формувальні операції. На північ від Авдіївського коксохіму вороги намагаються цей плацдарм створити в низинах заводу, звичайно, на нього вони виходити бояться, принаймні великими силами", - заявив Світан.

Відео дня

Максимальні угруповання, які фіксують Сили оборони, складаються з 10-20 осіб, які практично відразу потрапляють під удар української артилерії. З боку  Опитного ситуація схожа. Плацдарм у так званій "сірій зоні" регулярно обстрілюють ЗСУ, тож окупанти відчувають проблеми. Поки триватимуть дощі - ситуація кардинально не зміниться.

Втім, обстріли все ж триватимуть. Експерт вважає, що росіяни будуть знищити по кілька будинків, щоб не сидіти без діла.

"Що стосується широкомасштабної тієї третьої хвилі, про яку всі говорять і чекають, через дощі серйозних зіткнень із технікою вже не буде. А живу силу противника ми мінусуємо в достатній кількості. Як би росіяни не старалися, але Авдіївку їм точно не взяти, принаймні в осінньо-зимовий період, до серйозних морозів техніку на поля вони не виведуть. Чи будуть морози - невідомо, а ці осінні дощі можуть вщухнути тільки навесні", - підсумував він.

Бої за Авдіївку: останні новини

Протягом доби, 8 листопада, російські окупанти штурмували Авдіївку за підтримки авіації. У Генштабі ЗСУ розповіли, що на Авдіївському напрямку загарбники атакували в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області. Сили оборони відбили там 11 атак.  

Речник 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь повідомив, що Авдіївка фактично перебуває в напівоточенні з трьох сторін. Бої на тому напрямку не вщухають, росіяни ідуть в атаки щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: