Війна з Росією в Україні швидко завершиться, якщо до неї доєднається НАТО, вважає історик / фото УНІАН

День широкомасштабного вторгнення Росії в Україну став початком третьої світової війни, і протистояння може завершиться через два тижні після того, як в нього вступить НАТО.

Для президента РФ Володимира Путіна війна в Україні є лише початком, оскільки він хоче вийти до території Придністров'я і розпочати такі ж самі бойові дії у Молдові, розповів російсько-американський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський в інтерв'ю главреду інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман.

"Усі сподіваються, що цей конфлікт не вийде за межі України і не перетвориться на третю світову війну. Я вважаю, що це неможливо. Я вважаю, що третя світова війна розпочалася 24 лютого. Що 24 лютого - це 1 вересня 1939 року (початок Другої світової війни - Ред.)", - заявив експерт.

Відео дня

На його думку, до розуміння того, що третя світова вже розпочалася, мають дійти, зокрема, у НАТО.

"…мені здається, що розуміння цього є абсолютно неминучим, тому що Путін не залишає їм іншого виходу. Бо Україна - це лише початок для нього. Бо він намагається вийти до Придністров'я і розпалити аналогічну війну у Молдові. Тому що він уже захопив Білорусь, уже вивів її з без'ядерного статусу", - зазначив співбесідник.

Фельштинський вважає, що війна з Росією може швидко завершитися, якщо в неї на повну силу вступить Альянс.

"…Якщо НАТО вступить у цю війну на території України, не чекаючи термоядерного варіанта війни, її буде закінчено за два тижні. Але для цього потрібно, щоб НАТО ввійшов у цю війну на повну свою силу, ось із цього дня… можна відраховувати два тижні", - спрогнозував доктор наук.

Нагадаємо, РФ 24 лютого рано вранці вдерлася на українську територію. Російські війська спершу бомбили військові об'єкти, а потім атакували й житло мирних жителів. За даними ООН, через дії агресора в нашій країні вже задокументовано загибель понад 3 380 осіб

Низка країн світу, зокрема, США та держави-члени Євросоюзу, вирішили допомогати України - запровадили проти Росії нові санкції та надавали Києву зброю.

Юрій Фельштинський прогнозував, що у війну України з РФ вступить НАТО, оскільки Володимир Путін не залишить Альянсу іншого виходу.

Вас також можуть зацікавити новини: