фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відповів на ініціативу керівника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма щодо "зелених коридорів" для російських солдатів.

Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

"Кожний російський військовослужбовець, який хоче здатися, може розраховувати на нормальне ставлення. Тим, хто хоче громадянство, маємо йти назустріч. Це збереження життів як наших солдатів, так і їхніх", - сказав Геращенко.

Радник міністра також погодився з головою Миколаївської ОДА, що це не стосуватиметься тих військових, хто здійснює артилерійські та ракетні удари.

Як повідомляв УНІАН, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Кім пропонує організувати "зелений коридор" для російських військових, які ще не стріляли в мирне населення.

За словами Кіма, військові противника стоять на кордоні Херсонської та Миколаївської областей.

"Вони нападати не хочуть, вони вважають, що їх обдурили, сказали про навчання... але й назад повернутися не можуть, тому що з того боку будуть їх розстрілювати при відступі. І вони по селах і поруч з селами стоять і ні туди, ні сюди", - розповів він.

Глава ОВА заявив, що буде звертатися "наверх" і погоджувати можливість організації "зеленого коридору" для російських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: