Путін готує покарання генералам, вважає Гудков / фото REUTERS

Російський опозиціонер і екс-депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков вважає, що генерала Лапіна прибрали за бажанням Путіна, а допомогли президенту "два ланцюгових пса".

"Це говорить про дві речі. Перше: Кадиров і Пригожин – це просто два ланцюгових пса особисто Путіна, тому що Путін ніколи не звільняє своїх сановників після чужої критики. Якщо тільки своя критика - тоді так, а ось коли чужа, він ніколи не звільняє, тому що він боїться здатися слабаком. У нього з пітерського дитинства психологія шпани. Вона у нього увійшла настільки глибоко, що стало його кредом і державною російською політикою. Звільнення Лапіна - це саме бажання Путіна, озвучене Кадировим і Пригожиним, які ніякої самостійної ролі в цій ситуації не грають. Ну, Кадиров ще щось там по Кавказу, по дрібницях, а ось Пригожин взагалі ніяк", - сказав Гудков в інтерв'ю УНІАН.

Політик додав, що Путін розуміє тяжкість свого становища.

"Путін починає розуміти, що настає жопа, а за цю жопу якось комусь треба відповідати. І він відповідати за неї абсолютно не хоче", - зазначив Гудков.

Екс-депутат Держдуми також заявив, що хтось із генералів може прибрати Путіна, але лише "якщо вміють табакерки кидати правильно".

"Пішло цькування і підготовка розправи над генералами. Мені їх не шкода, абсолютно. Якщо вони барани, що йдуть на заклання з твердо піднятою головою, і вважають, що так і повинно бути, то нехай йдуть, чорт з ними. Менше генералів - менше прудкості у армії", - сказав Гудков.

Олександр Лапін - доля російського генерала, який "здав" Лиман 

Раніше була інформація про нібито відставку командувача "центральним" угрупуванням ЗС РФ Олександра Лапіна. 

Після відступу з Лиману Кадиров публічно бажав військовому "змити кров" убитих "хлопців" на фронті. Главу Чечні в цьому підтримав ватажок ПВК "Вагнера" Пригожин.

29 жовтня деяких українські ЗМІ поширили фейк про нібито загибелі Лапіна у Москві-річці.