У РФ немає угруповань для нападу з півночі, але оборона Києва посилюється / фото КГВА

На поточний момент у Росії немає угруповань для повторного нападу на Україну з півночі. Однак військові продовжують зміцнювати захист Києва. Солдати разом з інженерами і будівельниками нарощують захисні можливості і зводять фортифікаційні споруди.

Такою інформацією поділився прес-центр Київської міської військової адміністрації в офіційному Telegram-каналі. У повідомленні сказано: "За даними Командування Сухопутних військ ЗС України на теперішній момент не фіксуються достатні військові угруповання ворога для нападу з північного напрямку. Тим не менше, це не привід нехтувати захистом столиці та безпекою громадян. Тому військові, разом із цивільними інженерами та будівельниками проводять роботи з нарощування оборонних спроможностей міста, обладнуються потужні фортифікаційні укріплення".

Організація оборони Києва / фото КГВА

Сили оборони також облаштовують місця для укриття і базування особового складу на ротних і взводних опорних пунктах. Додатково встановлюються довготривалі вогневі споруди для захисної стрільби по противниках. У КМВА підкреслили, що в поточній ситуації будь-які атаки рашистів на столицю приречені на провал.

Відео дня
Організація оборони Києва / фото КГВА

Загроза нападу з північного напрямку: остання інформація

  • За даними Центру національного опору, Росія перекинула в Білорусь 12 тисяч мобілізованих. Зокрема, 63 намети встановлені в районі населеного пункту Бабуничі, Гомельської області.
  • Як повідомили в Генштабі ЗСУ, серед білорусів готові воювати проти України 10-15 тисяч військовослужбовців. Їх основна мотивація — висока грошова винагорода.
  • Самопроголошений лідер РБ Олександр Лукашенко 24 листопада заявив, що Білорусь "зробить гірше", якщо відправить на війну свої збройні сили.
  • ЗСУ 24 листопада опублікували звернення до білоруського народу. Українські захисники попередили, що російські спецслужби готують провокації на об'єктах критичної інфраструктури РБ з метою втягнути країну у війну.

Вас также могут заинтересовать новости: