У Госдепі США закликали РФ виконувати Мінські угоди та відвести війська / фото Flickr/tom.arthur

Сполучені Штати Америки заявили, що вітають заяву ОБСЄ щодо припинення вогню на Донбасі. У США також наголосили, що війна на Сході України може бути вирішена тільки в "атмосфері деескалації".

Відповідну заяву оприлюднили у Держдепартаменті США.

Штати привітали заяву ОБСЄ щодо "твердої рішучості" українських урядових сил, а також сил, очолюваних Росією на Сході України, перейти до повного дотримання режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року. У Вашингтоні сподіваються, що саме мирні домовленості "створять дипломатичний простір, необхідний для деескалації регіональної напруженості та забезпечать позитивну атмосферу для подальших обговорень".

Відео дня

Читайте такожПутін побачив у складі України "історично російські території"

У Держдепартаменті наголосили, що ситуацію на Сході можна розв'язати лише за умови деескалації, зокрема як оголошене домовленості про припинення вогню. У зв'язку з цим США закликали Росію:

  • виконувати свої зобов'язання за мінськими угодами щодо відведення сил і зброї від лінії зіткнення на Cході України;
  • відвести сили, які вона зосередила вздовж кордонів України, та припинити "агресивну й загрозливу риторику".

Нагадаємо, днями відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, де сторонами (Україна, Росія, ОБСЄ) було досягнуто розуміння необхідності відновлення дії режиму припинення вогню. У перший день дії режиму "тиша" зберігалася

Агресія Росії в Україні: що відомо: