Експерт назвав населені пункти, де дуже важка ситуація / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Дуже важка ситуація в населених пунктах Іванівське та Часів Яр. Українська армія продовжує будувати оборонні рубежі.

Колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко зазначив, що на Бахмутському напрямку, а це Богданівка, Іванівське, Кліщіївка триватимуть бої.

"У вкрай важкому стані Іванівське. На жаль, там може бути перспектива залишення. Це такий хаб. Ми пам'ятаємо цей населений пункт, цю назву з того часу, коли наші захисники билися за Бахмут. Це дуже важливе село, але ситуація там важка", - розповів експерт в інтерв'ю виданню "Обозреватель",

Відео дня

При цьому він зазначив, що Часів Яр стоїть і далі відбиватиметься, адже намілений пункт розташований на пагорбі і мав рубежі.

"Він більш важливий і представляє серйозні можливості з точки зору організації оборони навколо нього. Це відбувається зараз", - зазначив Романенко.

За його словами, бійці ЗСУ відходять на деяких ділянках з кількох причин:

  • брак особового складу, адже мобілізація не проводиться інтенсивно;
  • дефіцит озброєння і техніки, оскільки постачання недостатнє.

"Загалом оборонні рубежі, де є можливості, будуються дедалі інтенсивніше. Нам необхідно продовжувати створювати рубежі, які сприяли б стабілізації ситуації та зупинці просування військ противника", - підсумував генерал-лейтенант.

Ситуація на фронті станом на 11 березня - головні новини

Минулої доби, 10 березня, на фронті між Збройними силами України та армією РФ відбулося 64 бойові зіткнення. За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку противник здійснив п'ять атак у районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та на схід від Часового Яру Донецької області, але успіху не мав.

Найгарячішим напрямком продовжує залишатися Новопавлівський, де тільки за добу росіяни 25 разів намагалися прорвати оборону наших військ у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Урожайного Донецької області, але були відкинуті.

Вас також можуть зацікавити новини: