Окупанти здійснили жорстокі злочини у Донецькій області / фото wikimedia.org

У Волновасі російський військовий розстріляв велику родину з дитиною за відмову віддати будинок "кадирівцям".

Про це у Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Він закликав всіх, хто має бодай якісь деталі щодо злочину, інформувати сили спротиву.

"Жорстоке вбивство в Волновасі. Російський військовий розстріляв прямо в будинку дев’ять людей. У тому числі дівчинку - ученицю 4 класу… Навіть місцева мраZота не ховає, велику родину розстріляли за відмову віддати будинок "кадирівцям", - написав Андрющенко.

Відео дня

Він зазначив, що це найбільший та найгучніший злочин окупантів після окупації і його вже намагаються приховати, хоча інформація вже встигла поширитись соціальними мережами. 

За словами Андрющенка, розстріл родини підтвердили партнери по інформаційному спротиву з Волновахи. 

Злочини росіян в Україні

Днями ООН оприлюднила чергову доповідь щодо злочинів росіян в Україні, зокрема на Херсонщині під час окупації регіону. Зазначалось, що окупанти здійснили низку воєнних злочинів, пов'язаних із сексуальним насильством. Росіяни вривалися до будинків жертв та погрожували зброєю.

У період із березня 2022 року по липень 2022 року задокументовано, що жертвами сексуальних злочинів стали вагітна 16-річна дівчина та жінки віком від 19 до 83 років. Встановлено, що в деяких випадках один і той самий злочинець зґвалтував жертву два або більше разів. Комісія встановила, що російські нелюди вбили зґвалтовану жінку та її чоловіка після того, як вони повідомили про злочин.

Крім того, незалежні розслідувачі встановили, що росіяни жорстоко били, душили та завдавали ножових поранень жертвам сексуального насильства. У деяких випадках під час зґвалтування були присутні члени сім'ї жертви.

Вас також можуть зацікавити новини: