Цієї ночі ЗСУ знищили всі ударні дрони "Shahed-136/131" / фото ua.depositphotos.com

Командування Об'єднаних сил ЗСУ опублікувало відео знищення дронів-камікадзе "Shahed-136/131". Цієї ночі росіяни здійснили вже 12-ту протягом травня атаку на Київ, але всі ворожі цілі були знищені силами протиповітряної оборони.

Як повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, до відбиття атаки, яку росіяни здійснювали в кілька хвиль, залучалися підрозділи зенітних ракетних військ, авіація Повітряних сил, а також мобільні вогневі групи ППО інших підрозділів.

"Наразі заїхав подякувати нашим хлопцям, які озброєні потужною установкою Gepard і виконують завдання з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні", - сказав Наєв.

Він наголосив, що сьогодні силам і засобам протиповітряної оборони України "немає рівних у всьому світі". Вони самостійно закривають небо над країною, а відсоток збитих ворожих цілей "б'є всі рекорди".

"Я щиро дякую кожному військовослужбовцю, який боронить українське небо у Північній операційній зоні та робить усе для того, щоб наші співвітчизники почували себе в безпеці під час повітряних тривог", - сказав Наєв.

Повітряна атака росіян на Україну 25 травня

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 25 травня в Україні оголошували повітряну тривогу через чергову атаку росіян дронами-камікадзе. 

Як розповіли зранку в Повітряних силах ЗС України, уночі було знищено всі 36 ударних дронів "Shahed-136/131", які РФ запустила по наших територіях в рамках нічної атаки. Імовірно, метою атаки було ураження критичної інфраструктури та військових обєктів в західних регіонах нашої держави.

Вас також можуть зацікавити новини: