У ЗСУ є ціла ескадрилья літаків, здатних бити Storm Shadow / фото УНІАН

Повітряні сили ЗСУ володіють цілою бомбардувальною ескадрильєю (12 - 14 літаків) модернізованих Су-24М та Су-24МР, які можуть запускати крилаті ракети Storm Shadow, писати "ВВС Україна".

Зазначається, що ці літаки будуть головною повітряною загрозою для російських військ в Україні, поки ЗСУ не отримають американські винищувачі F-16.

За даними видання, старі радянські бомбардувальники Су-24М обладнали новітніми англо-французькими крилатими ракетами наприкінці весни 2023 року.

Відео дня

Саме тому РФ періодично намагається атакувати авіабазу в Старокостянтинові, щоб знищити модернізовані літаки, які завдають найболючіших ударів по росіянах. Російські війська намагаються нівелювати загрозу цих ракет.

Винищувачі F-16 для України - актуальні новини

Як писав УНІАН, координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Штати відкриті для навчання українських пілотів роботі з винищувачами F-16 на своїй території:

"Білий дім у п'ятницю заявив, що відкритий для навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16 у Сполучених Штатах, якщо буде досягнута можливість такого навчання в Європі".

До цього у Пентагоні заявили, що США підтримують підготовку українських пілотів на винищувачах F-16. За словами заступника прес-секретаря Пентагону Сабріни Сінгх, президент США Джо Байден "дав зелене світло" щоб зробити це можливим.

Вас також можуть зацікавити новини: