Тимчасове вікно для великих наступів відносно коротке / фото facebook.com/93OMBr/

Наближення осені означає, що в обох сторін залишається вісім-десять тижнів для організації масштабних атак.

Про це заявив генерал-майор Вейко-Велло Пальм з Естонії, пише ERR.

За словами Пальма, в тактичному плані російські сили продовжують вести наступ, тому не можна сказати, що їх де-небудь рішуче зупинили.

Відео дня

"Збройні Сили України Великі наступальні операції не проводять. Тимчасове вікно для великих наступів відносно коротке - вісім-десять тижнів. З середини жовтня буде дуже складно організувати наступ, оскільки сил задіяно відносно мало", - сказав Пальм.

Пальм зазначив, що російській армії як і раніше не вдалося домогтися значних успіхів: вони не змогли нікуди прорватися. "У багатьох місцях українська інформаційна операція укупі з контратаками спрацювала дуже добре, і мені здається, що російське керівництво запанікувало", - сказав він.

За словами Пальма, хід війни показав, що масовий наступ, що використовується російськими військами, є дуже поганою тактикою.

"У російської армії свої проблеми, у них немає коштів, щоб рішуче змінити ситуацію, вони ніде не домоглися вирішальної переваги. Україна добре пручалася за допомогою західної зброї і навчання. "Вони добре атакують в потрібних місцях. Російські сили не можуть зберігати темп і вони несуть високі бойові втрати", - сказав він.

За словами Пальма, найбільшою проблемою для російських військ є втрата фахівців на полі бою.

"Найбільша проблема навіть не в тому, що вони щодня втрачають військовослужбовців піхоти - вони їх не рахують, а втрачають дуже багато фахівців - десантників, військових спецпідрозділів, льотчиків, вертолітників, артилеристів, зв'язківців. Заповнити ці втрати дуже важко", - сказав Пальм.

Щодо успішних атак української армії в Криму Пальм сказав, що цей успіх все ж не можна назвати початком звільнення Криму.

"Крим як і раніше контролюється Росією, але українські військові роблять дуже хорошу роботу. Дуже складно уявити, що Україна зможе повернути Крим військовим шляхом найближчим часом. В даний час ні в однієї зі сторін немає такої зброї, такого засобу, такого методу, які сприяли б настанню переломного моменту", - сказав Пальм.

Нагадаємо, днями США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме боєприпаси для HIMARS, ракети HARM, а також ЗРК NASAMS.

Вас також можуть зацікавити новини: