Сергій Згурець розповів про ракети 48Н6ДМ, якими вдарили по Києву окупанти / фото УНІАН

Під час атаки по Києву вранці у вівторок, 23 січня 2024 року, російські окупанти вдарили по Києву ракетою чи ракетами типу 48Н6ДМ до комплексу С-400. Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Декілька годин тому з власних джерел нашій агенції Defense Express стали відомі нові подробиці цієї ворожої ракетної атаки. Йдеться про те, що для ударів по столиці разом із крилатими ракетами була застосована ракета чи ракети типу 48Н6ДМ до комплексу С-400", – написав він у своїй колонці для видання "Еспресо". 

Експерт зауважив, що це вже четвертий випадок, коли ворог застосував таку ракету для удару по українській столиці. Уперше росіяни її запустили по Києву у січні 2023 року. 

Відео дня

За словами Згурця, 48Н6ДМ – це відносно нова ракета. Приблизна дальність польоту по балістичній траєкторії становить 250 км.

"Бойова частина важить 180 кг, вона уламкова, не є точною, але її осколки були знайдені саме в Солом'янському районі. Можна припустити, що найбільш кровожерливою ціллю ворога у цьому районі міг бути залізничний вокзал столиці", – розповів експерт, наголосивши, що українська ППО цю ракету збила.

Атака РФ по Києву: основне

Вранці 23 січня росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні. Вибухи лунали, зокрема в Києві. У столиці постраждали понад 20 осіб.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів, що на столицю летіло біля 20 ракет. Все знищили сили протиповітряної оборони. Уламки впали в Дарницькому, Соломʼянському, Святошинському та Печерському районах столиці, уточнив він.

Вас також можуть зацікавити новини: