Експерт заявив, що ЗСУ готуються до наступу / фото 148 окрема артилерійська бригада

Російські війська зменшуватимуть  інтенсивність своїх наступальних дій до квітня, такий прогноз дав керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. 

"Там вони візьмуть певну паузу для того, щоб провести перегрупування, укомплектування власних втрат, які є досить значними у російських військ. І, звичайно, в українських сил з'являються можливості для проведення тактичних наступальних операцій, які, можливо, можуть перерости в певний оперативний успіх", – сказав Мусієнко.

Він також додав, що українські підрозділи, які зараз знаходяться в резерві, можуть бути застосовані в потрібний момент для завдання Україною удару. Мусієнко зазначив, що Сили оборони можуть знову сконцентрувати удар на Півдні, але вже на іншому напрямку: "Ймовірно, йдеться про південний напрямок, де зараз проходить Чорноморська операція з повітря і де вражаються ворожі об'єкти в окупованому Криму. Не виключено, що її можуть продовжити і суходолом, на лівобережжі Херсонщини".

Відео дня

За словами експерта, російські війська будуть вимушені взяти паузу в активних штурмових діях для відновлення своїх втрат.

"Наприклад, вони зараз штурмують Авдіївку. І відмінність від Бахмуту в тому, що там вони проводили м'ясні штурми, кидали велику кількість живої сили. Тут вони теж так кидають, але водночас із цим застосовують і велику кількість техніки, яку втрачають. Це все потрібно доукомплектувати, всі підрозділи", – пояснив Мусієнко.

Але експерт застерігає, що РФ не відмовиться від усіх своїх наступальних дій під час своєї паузи. То ж на деяких ділянках фронту ворог продовжить утримувати ініціативу.

"Просто вони зменшать активність, інтенсивність і кількість сил, які будуть застосовувати. Ну і будуть, вочевидь, знаходитися в активній обороні. Зараз в активній обороні перебуваємо ми. І у нас на сьогоднішній день стоїть задача комбінована: відбити чисельні атаки ворога і буди готовими до того, що щойно з'явиться можливість – використати шанс, який дається, для того, щоб покращити нашу ситуацію на тактичному рівні, а можливо й на оперативному", – підсумував Мусієнко. 

Українська наступальна операція: останні новини

Днями про можливий український наступ вже навесні цього року повідомив очільник ГУР Кирило Буданов. Він заявив, що Росія не змогла досягти поставлених перед своїм наступом цілей, а до весни наступальний потенціал агресора вичерпається.

Буданов також визнав російське просування в полях і біля Авдіївки. Але, за словами очільника ГУР "це не те, на що вони розраховували".

Вас також можуть зацікавити новини: