Штурми для росіян коштують 70% особового складу / фото wikimedia.org

Сили оборони продовжують тримати плацдарм на лівому березі Херсонської області в районі населеного пункту Кринки, повідомила в ефірі телемарафону начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Вони вже заявляли, що зачищали Кринки, але не уточнили – від кого саме. Насправді плацдарм ми продовжуємо утримувати, в надзвичайно важких умовах працюють наші підрозділи. Вдається тримати позиції та працювати над розширенням плацдарму. Ворог не полишає спроб штурмів, хоч вони й невдалі і без підтримки бронетехніки. Минулої доби ворог спромігся на один такий штурм силами до відділення, без бронетехніки і знову мав потужні втрати, повернувся на вихідні позиції", – зазначила Гуменюк.

Крім того, речниця додала, що керівництву РФ стає все складніше знайти людей для штурму українського плацдарму на Херсонщині. 

Відео дня

"Вони дві доби не проводили штурми, одну добу спромоглися на чотири і потім зібрали сили лише на один, це знову говорить про те, що їм потрібна чергова ротація. Вони проводять для того, щоб люди, прибувши на лінію бойового зіткнення, були необізнані в ситуації і готові піти фактично на загибель, оскільки такі штурми для них коштують 70% особового складу", – каже Гуменюк.

На запитання, який контингент відправляє РФ для штурму українських позицій на цьому напрямку, речниця відповіла: "Ми побачили там вже різний контингент, були й елітні підрозділи: десантно-штурмові, берегова охорона, морська піхота, були й звичайні від "Штром Z", це були зовсім м'ясні штурми. Були нещодавно й лише зібрані мобілізовані й обкатані одним полігоном, ненавчені. Яка жива сила збирається, ту й кидають". 

Російсько-українська війна триває: що варто знати

Раніше Гуменюк повідомила, що РФ шукає креативні рішення в Чорному морі. Але навіть попри пасивність російських кораблів, рівень небезпеки з моря зараз оцінюється як "високий".

Зранку стало відомо, що легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у рамках спільної операції. У ГУР повідомили, що військові діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ, хоч і воюють на боці України. 

Вас також можуть зацікавити новини: