Роман Світан прокоментував перекидання 3-ї штурмової бригади в Авдіївку / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Видання Forbes випустило матеріал, в якому стверджує, що в Авдіївку могли відправити одну з кращих бригад української армії – 3-ю ОШБр.

"Це серйозна бригада, нею керує досить успішний командир. Ми кілька разів її ставили в приклад. Вони правильно підібрали всю систему комплектації своїх підрозділів, вони першими запустили рекрутинговий центр всередині бригади. (...) У них зараз повністю забитий штат, і ще люди стоять в черзі, щоб потрапити в "трійку", – розповів в ефірі "24 каналу" військовий експерт, військовий льотчик-інструктор і полковник запасу Роман Світан. 

При цьому він наголосив, що без достатньої кількості боєприпасів "жодна бригада нічого не зробить". Світан вважає, що необхідно залучати як мінімум близько трьох бригад, а після – приймати рішення "щодо певних дій з відсікання північної клешні". 

Відео дня

"Десь у напрямку від Костянтинівки вздовж дороги на Авдіївку треба відсікати північну клешню. Просто загнати в Авдіївку бригаду – це не вирішити питання, це утримати час – місяць-півтора – до путінських перевиборів. Але це не вирішує глобально питання. Вирішує саме відсікання північної клешні", – резюмував він.

Бої за Авдіївку: це варто знати

За даними Генерального штабу ЗСУ, з початку доби 12 лютого російські окупанти найбільше зусиль зосередили на Мар'їнському та Авдіївському напрямках. Зокрема, на останньому було відбито 14 атак в районі Авдіївки і ще 4 – в районах Тоненького і Невельського Донецької області.

Раніше військовий експерт Bild Юліан Рьопке заявив, що Авдіївка може пасти в найближчі дні або тижні. За його словами, окупанти мають кількісну перевагу – при чому, як в особовому складі, так і в озброєнні. Особливо небезпечна ситуація в центрі міста, пише Рьопке. 

Вас також можуть зацікавити новини: