Консервативний блок ще не склав маніфест / фото Михайло Палінчак

Після п'яти місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну італійські праві обіцяють продовжувати поставки зброї Україні в разі перемоги на виборах.

Про це заявила глава партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні, повідомляє "Європейська правда".

Ультраправі "Брати Італії" на чолі з Джорджією Мелоні були однією з небагатьох італійських партій, які підтримали рішення прем'єр-міністра Маріо Драгі поставляти зброю в Україну, навіть незважаючи на те, що вони були в опозиції до його уряду.

Відео дня

"Ми завжди захищали та підтримували українську справу не тільки тому, що ми віримо в цю справу, але також тому, що Італія не може ризикувати бути слабкою ланкою в західному Альянсі", - сказала Мелоні.

Мелоні зазначила, що на карту поставлена не тільки поточна війна. "Україна є вершиною айсберга в набагато ширшому конфлікті, який спрямований на перебудову світового порядку", - сказала вона.

Консервативний блок ще не склав маніфест, і незрозуміло, чи підтримають Forza Italia і "Ліга" безкомпромісну проукраїнську позицію Мелоні.

Останні опитування громадської думки показують, що на виборах 25 вересня "Брати Італії" отримають майже 23% голосів, "Ліга" - 14,4%, а Forza Italia - 8,4%.

Відставка Маріо Драгі: 

Нагадаємо, з листопада 2011 по жовтень 2019 року Маріо Драгі був головою Європейського центрального банку. 

3 лютого 2021 року президент Італії Серджо Маттарелла в розпал урядової кризи після відставки прем'єр-міністра Джузеппе Конте доручив Драгі формування нового кабінету. Його уряд був приведений до присяги 13 лютого.

14 липня прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що подає у відставку.

Він заявив, що "більше немає тієї частини національної єдності, яка підтримувала цей уряд з моменту його створення", тому він не бачить більше умов для роботи свого кабінету.

Президент Серджо Маттарелла відхилив відставку. Згідно з його рішенням, парламент Італії повинен був провести голосування, і показати, якщо в уряду Драгі підтримка більшості депутатів.

20 липня Сенат Італії висловив вотум довіри нинішньому прем'єр-міністру Маріо Драгі. Політика підтримали 95 сенаторів.

Проти Драгі виступили 38 сенаторів. При цьому у голосуванні взяли участь 133 з 315 депутатів Сенату.

21 липня 2022 року президент Італії розпустив парламент після того, як прем'єр Маріо Драгі пішов у відставку.

Вас також можуть зацікавити новини: