Наші військові знищили вісім одиниць озброєння та техніки росіян / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

У Херсонській області Сили оборони України знищили три російських артилерійські установки та дві автівки, завантажені боєкомплектом.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь". Інші результати бойової роботи уточнюються.

"Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами продовжується бойова робота з вибиття ворога на віддалення від урізу води лівого берега Дніпра. Підтверджені втрати противника складають вісім одиниць озброєння та техніки: три артилерійські установки, розвідувальний БпЛА, чотири автівки, зокрема, дві - завантажені боєкомплектом", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Військові нагадали, що в порушення норм міжнародного гуманітарного права окупанти з лівого берега Дніпра прицільно били по корпусу лікувального закладу Херсона, де перебували пацієнти і персонал.

"Просто серед ночі ворожа артилерія пробила стіни, повибивала вікна, зруйнувала систему опалення в лікарні. На щастя, люди вчасно зреагували на загрозу обстрілу, вдалось уникнути втрат і постраждалих", - уточнили в командуванні.

Крім того, зазначається, що протягом минулої доби окупанти тричі завдали авіаційних ударів по Херсонщині із використанням протирадіолокаційних ракет Х-31 та керованих авіабомб.

Під час обстрілів деокупованих населених пунктів правобережжя ворог застосував зброю понад 60 разів, внаслідок чого пошкоджено близько 20 будівель, поранені п'ятеро цивільних осіб.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти посилили штурми Авдіївки з метою оточити місто. Проте, як розповіли в британській розвідці, ворожі сили домоглися лише незначного просувння вперед ціною величезних втрат бронетехніки.

Тим часом у Геннштабі ЗСУ розповіли, що за минулу добу на території України було ліквідовано 570 російських загарбників. Таким чином, загальні бойові втрати російського ворога досягли 171 тис. 730 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: