Шмигаль розповів про нову програму для ветеранів / фото УНІАН

У 2023 році Кабмін планує затвердити Стратегію переходу від військової служби до цивільного життя та план заходів щодо її реалізації.

Нова програма буде направлена на допомогу ветеранам війни, розповів у Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами урядовця, вона включатиме в себе чотири ключові потреби. Серед них: економічна незалежність, можливість військової кар’єри, забезпечення ветеранів житлом, медичні послуги.

Відео дня

"Можливість військової кар’єри, перенавчання, підтримка ветеранського бізнесу. Забезпечення ветеранів житлом, зокрема через компенсацію відсоткової ставки на іпотеку та фінансовий лізинг. Трирівнева система безоплатної психологічної допомоги ветеранам", - заявив Шмигаль.

Очікується, що план по новій стратегії буде реалізований вже цього року. Ветеранам також нададуть можливість розвивати військову кар’єру.

"Все це має бути реалізоване вже цього року. Наші ветерани - це наша гордість. І держава буде створювати для них найкращі можливості", - наголосив прем'єр.

Українські ветерани

Як раніше повідомляв УНІАН, ветерани з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, отримуватимуть додаткові щомісячні виплати у розмірі 4 тис. грн протягом 4 місяців.

Крім того, члени сімей ветеранів бойових дій, які мають свій бізнес і статус ВПО, можуть отримати мікрогрант в 20 тисяч гривень для фінансування бізнесу.

Вас також можуть зацікавити новини: