Найманець розповів, як "вагнерівців" споюють дивною водою / скріншот

Завербований у вересні 2022 року в одній з колоній РФ найманець ПВК "Вагнер", що потрапив у полон, розповів, як "вагнерівцям" давали дивну воду, від якої у них піднімався настрій і додавалося енергії.

В інтерв'ю для каналу блогера Раміни Есхакзай, найманець поділився, що вода ця була у пляшках без етикеток і з зірваними пробками.

"Цю воду пив. Я ходив весь час задоволений, але не розумів, від чого. Таблеток не було ніяких, аптечки були порожні. Потім почали привозити воду з білою пробкою в упаковці без етикеток. Ми пили, тому що ніякої більше води не було, - зазначив він. - Випив цієї води, і вже через дві хвилини ходиш задоволений, посмішка до вух. Я не знаю, що там могло бути... Не знаю, що туди додавали".

Відео дня

За словами "вагнерівця", воду цю вони пили щодня, її привозили разом з сухпайками:

"Я не розумів, що ми п'ємо. Ходили чутки, що у воду могли щось додавати, тому що вона без етикеток і не упакована - пробка розкрита, не така, як повинна бути".

Що Пригожин обіцяв зекам - розповідь "вагнерівця"

За словами полоненого найманця, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин під час вербування обіцяв ув'язненим росіянам грошову допомогу і "чистий аркуш" - списання всіх судимостей: 

"З моєї колонії погодилися 300-400 осіб, а всього 655. Обіцяли грошові виплати (200 тисяч), "чистий аркуш" - півроку відвойовуєш і йдеш додому з чистим аркушем. Якщо потрапляєш у полон... там своїх же вбивають".