У районі Севастополя "приліт", пишуть в мережі / скріншот

Увечері в середу, 18 жовтня, в тимчасово окупованому Росією Севастополі у Криму пролунав потужний вибух. У місті оголошували повітряну тривогу.

Telegram-канали публікують відео з місця "прильоту". Попередньо повідомляється, що сталося це в районі селища Сахарная балка.

Оновлено 18:55. У Міноборони РФ заявили про збиття в окупованому Криму нібито двох переобладнаних у ударний варіант зенітних ракет комплексу ППО С-200.

У РФ заявили про ракетну атаку / скріншот

Тим часом у Севастополі знову оголосили повітряну тривогу (її скасували за 15 хвилин). Повідомляється, що морський та наземний громадський транспорт у місті припиняє рух.

"Приліт" у районі Севастополя - відео

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що російський флот "відбиває" атаку повітряних цілей в районі Сухарної балки:

"Всі служби приведені в стан бойової готовності. В районі Сухарної головки - дим, рятувальники вже виїхали на місце. Інформація про пошкодження інфраструктури уточнюється".

Пізніше він заявив, що "за попередніми даними, у районі Кара-Коби була збита ракета, бойова частина здетонувала на землі в полі": "Ніхто з людей не постраждав. Жодного пошкодження інфраструктури немає".

Однак, у мережі пишуть, що до місця вибуху помчали "швидкі допомоги" та рятувальники. Також повідомляється, що "приліт" міг бути по арсеналу ракетників у Кара-Кобі. За іншою інформацією, у Сухарній балці флотський арсенал. 

Кримські паблики нагадують, що у районі Сухарної балки розташовані бази ракетного та мінно-торпедного озброєння 758 центру ЧФ Росії. До речі, 23 вересня туди вже прилітала ракета.

Тим часом місцеві жителі скаржаться на те, що тривогу у Севастополі оголосили вже після вибуху (о 18:05 повітряну тривогу в місті скасували).

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня в Севастополі скаржилися на серію "хлопків".

Вас також можуть зацікавити новини: