Росіяни другий день обстрілюють Запорізьку АЕС / фото "Енергоатома"

У суботу, 6 серпня, у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області біля атомної електростанції прогриміли нові вибухи.

Керуюча справами Енергодарської міської ради Яна Дабіжа в ефірі загальнонаціонального телемарафону попередила про серйозну загрозу некерованої ядерної катастрофи.

"Поки людство боїться керованої ядерної зброї Путіна, в Енергодарі щомиті є ризик, що станеться некерована ядерна катастрофа", – різко заявила вона.

Відео дня

За інформацією чиновниці, в окупованому місті російські загарбники продовжують обстрілювати найбільшу АЕС в Європі. Близько 17:00 лунали нові вибухи.

Обстріл Запорізької АЕС 5 серпня

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня російські загарбники обстріляли промисловий майданчик Запорізької атомної електростанції, ворог потрапив у високовольтну лінію зв'язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС - Запорізької теплової електростанції.

Пізніше стало відомо про обстріли житлових кварталів Енергодара (місто залишилося без води і світла) та про новий удар по території біля АЕС. В "Енергоатомі" попередили про серйозну загрозу витоку водню і розпилення радіоактивних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: