Експерт пояснив, чому не треба радіти ліквідації офіцера на А-50 / фото wikimedia.org

У Російській Федерації немає проблем з офіцерським складом. У них завжди було багато генералів, тому ліквідація одного з них впливає лише поки його не замінять.

"Вже 10 років йде війна, і скільки вже цих генералів було знищено, а ми досі радіємо тому, що якусь "шишку" ліквідували. І виникає чисто логічне запитання: якщо в 2014 році ліквідували якогось топ-генерала, за ці 10 років вони могли підготувати нових топ-генералів, які вже будуть дорогими фахівцями і будуть керувати тими ж літаками А-50? У росіян взагалі ніколи не було проблем з кількістю генералів. За кількістю генералів вони точно перші - навіть не друга, а перша армія в світі. Те, що генерали там щось можуть, ще там ноги свої переставляють - це дуже добре, але їх там дуже багато. Вони там генералів поважають, це у них серйозна Національна забава", - зазначив авіаційний експерт, колишній інженер з випробувань конструкторського бюро "Антонов" Костянтин Криволап в інтерв'ю 24 Каналу.

При цьому він зазначив, що якість фахівців різна - одні генерали дуже добре вміють наступати, а інші - дуже добре вміють оборонятися, адже не завжди генерал, який вміє наступати, вміє і оборонятися. Він нагадав, що зміна команд і командувачів - це нормальний процес.

Відео дня

Також експерт вказав, що більше 10 льотчиків могли загинути після збиття літака-радара А-50.

"Росіяни пишуть, що тепер на цьому командному пункті загинув чи то командувач, чи то заступник командувача - якийсь великий чин якихось їхніх сил. На що це впливає? Це впливає на час, поки його замінять, поки нового введуть в структуру. А у них немає якогось резерву? Вони ж виконують операції в зоні бойових дій і повинні бути готові, що та чи інша людина може бути ліквідована. Розуміючи, як це організовано в російській армії, де офіцерська честь - це тільки слова, це не дії, я не знаю, чи можна його замінити", - підсумував Криволап.

Знищення А-50 - останні новини

15 Січня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення а-50 і повітряного пункту управління Іл-22. У свою чергу спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат зазначив, що Іл-22 зміг долетіти до Анапи, але відновленню не підлягає.

В результаті збиття літака дальнього радіолокаційного виявлення ліквідовано декілька окупантів, серед них полковник, підполковник та два майори.

Вас також можуть зацікавити новини: