Експерт пояснив, коли Росія може завдати нового масованого ракетного удару / фото facebook.com/Командование Повітряних Сил ЗСУ

Російська Федерація обстрілює Україну раз на два тижні. Передислокація російських військових літаків з аеродрому в Енгельсі не вплине на нові удари по українських містах.

Полковник запасу Збройних сил України Роман Світан вважає, що росіяни можуть завдати ще кілька ракетних ударів, а їх мета незмінна – критична інфраструктура України.

При цьому експерт вказав, що окупантів очікують складнощі з підготовкою нових ударів. Крім того, Світан зазначив, що залишається питання доцільності масованих атак, якщо Українська ППО збиває понад 50% ракет.

Відео дня

"Це вже як політичне керівництво Росії прийме рішення. Вони можуть поставити завдання до нуля випустити всі ракети, у які у них є, і військові виконають наказ", - підсумував полковник запасу ЗСУ у коментарі 24 каналу.

Вибухи на аеродромі в Енгельсі - що відомо

5 грудня стало відомо про вибухи в РФ на авіабазі "Енгельс" і на авіабазі "Дягілєво". ЗМІ повідомили, що на авіаьазі "Енгельс" пошкоджені два бомбардувальники, а в "Дягілєво" через вибух бензовозу загинули три людини.

Наступного дня речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що немає інформації про втрати росіян на аеродромах.

При цьому the New York Times повідомляє, що причиною вибухів на аеродромах стала атака українських дронів. При цьому в одному випадку коригуванням займалася група спецназівців біля цілі.

У свою чергу військовий експерт Павло Нарожний розповів, що атаки на дві авіабази РФ змусили росіян розосередити свої ракетоносці, що значно ускладнило постачання ракет до них.

Вас також можуть зацікавити новини: