Вибухи на аеродромах в Росії змусили РФ ховати свої стратегічні бомбардувальники-ракетоносці, поділився експерт / фото Maxar Technologies / European Space Imaging

Атаки на дві авіабази РФ змусили росіян розосередити свої ракетоносці, що значно ускладнило поставки ракет до них.

Навіть такими атаками - якщо уражується 1-2 ракетоносця - то ми за кілька місяців, думаю, відсотків 30-40 їх флоту ракетоносців можемо знищити, про це сказав військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Росія, звісно, злякалася і почала ховати свої Ту-195 та Ту-160 (стратегічні бомбардувальники-ракетоносці - Ред.) від ударів українських дронів. Вони це роблять, щоб розосередити, щоб не було єдиної точки, якою був "Енегельс", "Дягілєво". Це дуже сильно б’є по їхній логістиці, дуже важко буде доставляти ракети до їх ракетоносців. Тому вони не зможуть робити такі масовані атаки, тобто за раз до 100 ракет стріляти", - сказав Нарожний.

Відео дня

Він зазначив, що, виходчи з цього, вважає проведені атаки на аеродроми доволі успішними, навіть якщо й пошкоджено лише два ракетоносця.

"Я думаю, що з часом наші військові відточать свою практику, своє вміння, і ми будемо знищувати 5-10 ракетоносців за одну атаку. Чим більше буде знищено, тим менше буде у росіян можливості по нас стріляти", - сказав Нарожний.

Вибухи на аеродромі в Енгельсі та на авіабазі "Дягілєво" - це треба знати

5 грудня ЗМІ писали про вибухи на авіабазі "Енгельс" у Саратовській області Росії та на авіабазі "Дягілєво" біля Рязані. За повідомленнями журналістів, два бомбардувальники Ту-95 були пошкоджені на авіабазі "Енгельс", і три особи загинули у "Дягілєво" унаслідок вибуху бензовоза.

6 грудня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що немає точної інформації, які саме втрати російські окупанти зазнали на аеродромах після вибухів.

Видання The New York Times із посиланням на власні джерела серед українських високопосадовців повідомило, що причиною вибухів на російських аеродромах стала атака, здійснена Україною за допомогою дронів, при цьому щонайменше в одному разі наведенням удару займалася група спецпризначенців у безпосередній близькості від цілі.

Вас також можуть зацікавити новини: