Наєв зробив тривожну заяву щодо війни / УНІАН

Скорочення допомоги Україні значно підірве обороноздатність армії. Натомість Росія продовжує випускати зброю. Якщо цей процес не ускладнити, то війна може вийти за межі сходу та півдня.

Про це у коментарі виданню ABC News розповів командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв.

За словами українського генерала, небо над Україною зараз захищають західні системи протиповітряної оборони, у яких є критична перевага над радянськими.

Відео дня

"Ми розуміємо, що зараз іде війна за ресурси. Російська Федерація свої ресурси отримує за допомогою "Осі зла" – це Північна Корея, це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби протиповітряної оборони, протистоїмо Російській Федерації з її ресурсами. Треба розуміти, що скорочення допомоги реально вдарить по нашій обороноздатності. Але будемо боротися тим, що є", – сказав генерал.

Наєв наголосив, що технології – критичні. Якщо старій радянській техніці на ціль потрібно витратити 100 снарядів, то західній треба значно менше, потреба вимірюється цифрами менш як десять.

"Тому технології завжди мають перевагу, і я ще раз підкреслюю: ця допомога для нас дуже-дуже важлива", – додав Наєв.

Він попередив, що у випадку, якщо Росія продовжить виробництво зброї та вдосконалюватиме свої технології, війна знову може вийти за межі сходу та півдня України.

"Ми готуємося до цього, будуємо оборону, заміновуємо та тренуємо наші сили", – сказав генерал.

Війна в Україні - останні новини

Протягом останньої доби російські окупанти вели штурмові дії майже на всіх напрямках. ЗСУ змогли стримати ворога та відбили десятки атак. На фронті відбулося 58 бойових зіткнень.

З початку повномасштабної війни Росія вже втратила вже 324 830 військових.

Найбільш боєздатні підрозділи РФ наразі знищуються під Авдіївкою.

Вас також можуть зацікавити новини: